Emiliahelena's

Emiliahelena's

måndag 13 augusti 2012

Ett långt inlägg utan namn

Hej!

Jag börjar komma in i vardagen nu. Hettan finns kvar men börjar kännas normal. 
Övernattningen jag var på var nice! Flickans hus var så stort och lyxigt att jag bara kunde säga wow! Vi var typ 7 flickor som övernattade, jag sov i en likadan stol som finns i frendit (den som rachel söndrar efter att hon tror att hon har söndrat joyes kära stol, jessi du vet no) :D den va super bekväm!
Förstås kom genast flickornas månadsproblem emot mig när jag kom hit så vi kunde inte simma i poolen.. och inte har jag hunnit besöka stranden! Jag bor typ 15 km från den stora stranden och 2 km från stan. 

Vet ni vad? Jag har börjat spela i ett marching band! Det är så COOLT! Först när dom frågade om jag ville joina så tänkte jag nog lite att "va e de nu fö nördjuttu?"  men jag är dålig på att säga nej så jag lovade att prova och som tur gjorde jag det! Jag spelar cymbaler där! Jag vet att det låter tråkigt men de är så tufft, vi har inte något som liknar det i Finland!!
Jag deltar denhär veckan i bandcamp som är från 8-5 i skolan så dit for mitt sommarlov, men jag får i alla fall träffa nya människor.
Här är en link från deras fjolårets marching band: http://www.youtube.com/watch?v=9S_97QQP69E
De är mycket svårare än det ser ut! När jag är på deras march träning känns det nästan som om jag är i armén! :D och mina fötter är så sjuka! Man skall nämligen gå på tårna när man går bakåt..

Vet ni det är stora skillnader mellan amerikanska och finska pojkar, här är pojkarna 100 ggr mera sociala o självsäkra.. Familjen skrattade när jag berättade att här bjuder flickorna pojkarna till gamlas dans!! Vet ni en annan sak? nej det gör ni inte därför berättar jag det. Alla har iphones hit och snygga bilar! Vet ni varför? En iphone kostar typ 200 dollar som är typ 180 e o en fin ny bil får man lätt för 5000 e!!!!!
En annan sak är att människorna frågar hela tiden såndäna onödiga frågor som vi inte gör i finland vet ni bara för att fråga, How you doing today and so on..!? Och man måst säga thank you efter varje liten småsak, det är så störande! 
Och i butikerna behöver man inte packa sina egna matkassar, kassatantorna gör de! :D
Jag skulle inte vilja jobba i kassan för dom frågar alla "how are you doing today?" tänk att orka fråga det 100000 ggr per dag! Och sen ska man svara "I'm good, how are you?" och sen svarar dom  "thanks, I'm fine o sen have a good day!" Så det är jätte annorlunda.

Amerikaner är jätte intresserade av Finland och här är en metafor på skillnad mella amerikanska och finska ungdomar:
Vi är i bogy i salen och rektorn presenterar en utbyteselev, vi skulle alla klappa artigt.
När dom gjorde det till mig hurrade alla! Så de hurrar åt människor de inte känner!
Många kommer fram och hälsa och jag har så svårt att komma ihåg deras namn att det är riktigt hemskt!! Det är så annorlunda namn, Megan,Bailey,Gaby,Diana,Madison,Madylon, Sydney,Breanna osv.

Idag firade vi min hostmammas födelsedag med att gå ut och äta på en italiensk restaurang, jag åt pasta, den var riktigt god men dom sätter för mycket fett i maten! Jag kände riktigt den feta ostsmaken så jag tyckte pastan var för mäktig.

Godnatt på er! (fast ni vaknar snart) Jag måste ännu lära mig utantill takter... Jag vill bara sova!
Nästa gång skall jag försöka skaffa lite bilder åt er, ciao!

Enjoy school! En sak jag har lärt mig här är att jag åtminstone uppskattar Finland mera. Men jag trivs här och har allt bra så Hejdå tills nästa gång! :)

xoxo

4 kommentarer:

 1. Tänk vad mycket du hunnit uppleva på en vecka. Otroligt. Men det är härligt att du kommit till ett fint ställe där alla tar hand om dej. Njut! Alla är lyckliga över din fina blogg =)
  -Laila-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacktack!!! Sköt om er! :)

   Radera
 2. Voi vitsit Emilia, det verkar ju helt huippu där!! Vi är så glada för din skull (och Fred blev avis på New York bilderna...;). Det är så roligt att följa med din blogg, så vi vet hur du har det. Ha det toppen!!
  Kramar Anne & co

  SvaraRadera
 3. Marching band låter inte alls någo tråkigt! Det är säkert hur coolt som helst! Tänk att du så här snabbt har hittat en hobby åt dig. Spelar nån av syskonen där också?
  Have a nice day! ;)
  //Jenni

  SvaraRadera