Emiliahelena's

Emiliahelena's

torsdag 18 oktober 2012

Key to life

Mitt huvud snurrar av tankar och känslor varje dag. Jag har aldrig tidigare haft sådana humörsvängningar som här, inte ens i puberteten. Ena stunden kan jag vara skitglad och andra stunden lika deprimerad som en 40-åring med ålderskris. Det är tungt att leva så långt borta från allt det trygga. Men samtidigt ger erfarenheten så mycket, aldrig har jag uppskattat Finland lika mycket som nu, lärt mig hur viktig familjen är eller hur annorlunda den amerikanska kulturen är än vad jag trodde. Aldrig har jag känt mig lika ensam eller populär som här.
Det känns som att efter det här året kommer jag att klara av vad som helst. Ibland på morgonen uppenbarar sig en fråga i mitt huvud, "när kan jag fara hem"? Genast påminner jag mig om att jag ännu har 1/4 kvar av mitt år.
Efter 11 veckor här har jag redan lärt så mycket om mig själv och ändrat min världsbild.
Jag har kommit fram till vad meningen med livet är. Svaret är helt enkelt att vara lycklig. När är man lycklig? När man har människor som bryr sig om en runt omkring sig.
Jag minns min första lyckokänsla här, den kom efter ca 1 månad här, det var då jag märkte att jag har människor som bryr sig om mig här.

Ha människor runt dig som du älskar/de älskar dig-->lycka= the key to a happy life
Jag var idag med Nina & Sandra till gymmet och fick höra att Nina åker hem till Tyskland till julen och hon är inte säker på om hon kommer tillbaka. 
Vet ni igår när jag hade väntat hela dagen på att äntligen ha tid att se på X-factor på tvn, är sändningen försenad en halv timme pga en dum baseboll match! Sedan avbröt de programmet 15 minuter tidigare pga samma match! Gissa om jag var glad..
Vet ni en annan sak? Jag är så glad att jag kan inställa min väckarklocka på kl 9 imorgon istället för 6. Vi har ingen skoldag, lärarna har planeringsdag. Jag och Reagan skall till hennes mormor för att hjälpa henne med ett par saker. Sedan tyckte vår bandlärare att vi behöver mera träning före vår tävling nästa veckoslut så vi har en träning från 3-9!! 6 timmar. Jag hoppas verkligen att det inte regnar. (Vi tränar i regn)(de e ingen leposkola om ni int ha fatta de ren).
Mina två bröder kommer hem till veckoslutet från studielivet så vi har en massa program hela veckoslutet.

Ha ett skönt höstlov där hemma! Hoppas det inte är allt för kallt.. För att göra er lite avundsjuka, vi hade 30 grader här idag. Fast ibland saknar jag kylan (eller mera frisk luft utan fuktighet)Rihannas nya sång som spelas på radion upp och ner och ner och upp.6 kommentarer:

 1. Pappa är väldigt stolt över dej!
  Här e ruskig o rengnig höst. Långa arbetsdagar.
  Kämpa på min duktiga dotter!
  Puss o kram.

  SvaraRadera
 2. Hej Emilia! De e så intressant o läsa bloggen, ja följer mee den varje inlägg men e lite dålig på att kommentera .. ;) du verkar längta hem ganska mycket?! Men guud man blir avundsjuk på allt de du lär dej? Haha. Vet inte ens om jag har tackat för ditt kort? :o Men tack iaf, var super kuul att läsa :) Ska ta o sätta mej ner o skriva några rader åt dej i veckan jag också! Lovar! Du ska kämppa på, kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack:) ja har no hemlängtan emellan åt joo.. men de e mycke lärorikt så int sku ja byta bort de :)) Varsogod fö korte;) väntar på ditt brev!!! tackk, ha de braa<3 kram<3

   Radera
 3. Det finns en positiv sak med det eviga regniga Finland också: om det fortsätter såhär så kan man inom kort ta båten till butiken.

  //Sundis.

  SvaraRadera