Emiliahelena's

Emiliahelena's

tisdag 27 november 2012

Thank you for Thanksgiving

Hej o hå

Thanksgiving i the United States of America är en dag var familjen samlas och äter en stor middag och man är tacksam för vad man har. Familjen är en mycket viktigare del av vardagslivet här än i Finland vilket jag uppskattar jätte mycket!
På onsdag började bilfärden, vi satt 10 timmar i bilen. Vi körde igenom Georgia och South Carolina, var vi plockade upp en bror. Vi fortsatte vägen genom Virginia och sov på hotell i West Virginia. Det är två jätte vackra delstater med höga berg på alla sidor och kanter!
Det blev 6 timmars körning på torsdag och vi kom fram till Kentucky. Vi såg på Macy's Thanksgiving parad på tv och amerikansk fotboll efter det. Senare åt vi middag som bestod av kalkon, smashed potatis, majsbröd mm. Jag fick träffa många nya människor, kusiner, morföräldrar och hela schacke.
På fredag såg vi den nya Bond filmen "Skyfall." Jag tyckte om den.
När vi körde hem körde vi igenom Tennessee, North- och South Carolina. Vi sov på hotell igen. En annan natt sov vi hos min brors flickvän.
Det var en supertrevlig resa och jag fick se "landesidan" av USA. Jag träffade rednecks (våra sk bönder.) Jag fick höra ordentlig engelsk landedialekt.
En sak jag märkte var att de var fetare inomlands, antagligen för att i Florida försöker människorna hålla sig i strandskick.
Det var jätte givande att se en annan del av USA så jag hade en super resa. Jag har aldrig suttit lika länge i en bil! Jag lärde känna mina bröder mycket bättre eftersom de vanligtvis inte bor hemma.
På vägen hem stannade vi på en "julgransfarm" och köpte en julgran. Amerikanerna börjar tidigt.

ready to sleep!

Huset på landet var vi firade thanksgiving.

Det var så vackert höstväder där!

Tro det eller ej men jag märkte att jag saknat kylan när det var kallare där.

julgransodling

Happy family.
2 kommentarer:

  1. sku du kunna göra ett inlägg om din hostfamilj? alltså om dina syskon, föräldrar och så. vore trevligt! ha de så bra:) kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag har just bytit familj men jag kan säkert göra de i någo skede :)) tack desamma!!! KRAM

      Radera