Emiliahelena's

Emiliahelena's

onsdag 11 mars 2015

Se mig, hör mig, rör mig

Idag var jag på en föreläsning av Cajsa Tengblad. Hon talade om ett mycket aktuellt ämne, dålig självkänsla och hur vi försöker försköna våra liv till exempel genom att redigera våra bilder på Instagram och söka godkännande av andra genom att få så många gillningar som möjligt. Det här är orsaken till att jag inte tycker om Instagram. Cajsa talade om vad vi kan göra för att få andra att må bättre och ett litet leende som inte kostar dig något kan betyda mycket för någon. Du kan aldrig veta hur en annan människa känner sig på insidan, världens gladaste människa på utsidan kan ha en depression på insidan. Om någon ler mot dig känner du väl dig genast lite bättre? 

Livet är inte enkelt, det tror jag ingen vågar påstå. Det vi ska komma ihåg är att alla människor är olika och att vissa saker kan kännas tyngre för andra än för dig och tvärtom. Cajsa rådde oss att söka hjälp i tid om vi behöver det och det håller jag helt med om. Var tredje människa i gymnasiet mår dåligt så du är inte ensam om du mår dåligt. Jag mådde dåligt när jag kom hem från Florida. Jag levde mellan två världar och försökte hitta min plats igen i Finland samtidigt som hemmaförhållandena inte var de bästa och saknaden för mitt utbyte var stor. Jag sökte hjälp av en professionell för att jag märkte att jag behövde någon att tala med och det var en av de smartaste sakerna jag bestämt mig i mitt liv. Det hjälpte mig otroligt mycket, mera än vad jag hade tänkt mig. Det kändes bra att psykologen alltid ville träffa mig igen för att kolla upp hur det går för mig. Den sista gången jag var där frågade hon hur jag mår och det var första gången på länge som jag ärligt kunde svara "riktigt bra." Livet går upp och ner och efter en nedförsbacke har jag äntligen kommit upp på kullen och jag hoppas att jag kan stanna där för en lång tid. 

Lycka är en av de bästa känslorna som finns medan olycka är en av de värsta, var inte rädd att be om hjälp om det handlar om det senare tillståndet. 


1 kommentar:

  1. En superbra föreläsning, som väckte mycket tankar.

    SvaraRadera