Emiliahelena's

Emiliahelena's

måndag 2 november 2015

Kårval


 Jag började universitet i augusti och redan i september fick jag höra om kårvalet. Jag har tidigare varit/är aktiv i Svensk Ungdom och därifrån puffade de lite på mig att jag ska ställa upp. När jag först hörde det tänkte jag att inte kan jag som gulis ställa upp, att jag inte vet tillräckligt om högskolepolitik. Ändå fick min mage en liten pirrig nervös känsla att det här med högskolepolitik skulle ändå vara något som jag skulle vilja arbeta för. Jag har ofta haft det mottot att det som gör dig lite rädd ska man göra "face your fears," så jag ställde upp.
Det var klart att jag skulle ställa upp för de liberala eftersom jag tror på liberala värden. I början visste jag inte så mycket om högskolepolitik men jag var säker på att jag skulle lära mig på vägen och det har jag också gjort. Det har varit roligt att göra kampanj och få vara med i processen. Jag har för första gången i mitt liv t.ex fyllt i en valmaskin och deltagit i en paneldebatt med äldre elever. 

Jag står för de liberalas valteman (läs mera här), men jag själv vill lyfta fram två saker lite mera. Eftersom jag inte gått så länge i Åbo Akademi så har jag inte kommit på så många saker som borde förbättras, men en sak har jag märkt och det är att det inte finns tillräckligt med ordentliga arbetsutrymmen för grupparbeten och det är något som jag skulle vilja jobba för. En annan sak som står nära hjärtat för mig som fattig studerande är studiestödet. Man får inte skära i studiestödet, det ska vara möjligt att studera utan att ta lån! 

Kårfullmäktige är ett två års mandat och röstningen sker elektroniskt och börjar imorgon (3-4.11). Jag skulle verkligen vilja jobba för det här och vara med och påverka så jag blir mycket glad om du vill ge din röst till mig, nummer 26!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar