Emiliahelena's

Emiliahelena's

fredag 6 januari 2017

Frusna fingrar

Resten av jullovet har varit skönt och avkopplande. Efter att ha spenderat nyåret i Vasa bar det iväg till Helsingfors var vi har varit några dagar med Mark. Vi var på bio och till Ikea. Man ville inte sätta ut näsan mera än man behövde pga kylan. Kylan är vacker, jag har sett så många fina bilder på sociala medier de senaste dagarna men tyvärr inte knäppt egna bilder, för jag har gått snabbt med rocken upp till ögonen från plats A till B och muttrat om kylan på vägen.
Nu i skrivande stund är jag tillbaka i Borgå för imorgon ska jag göra en arbetstur på min förra sommarjobbsplats, Kårkulla (hem för funktionshindrade). Det ska bli kiva! Jag har saknat stället och människorna.

Borgå har haft koli-bakterier den här veckan i vattnet så man borde inte dricka det. I tisdags då det kom fram blev det en chock för många människor. I dagens fungerande samhälle är man van med att man kan dricka hur mycket vatten som helst och butikernas vattenhyllor tömdes så fort nyheten kom ut. Det är lite skrämmande att se hur starkt människor reagerar på "ett mindre problem" (man kan ju ändå koka och sedan dricka vattnet). Jag skulle inte vilja se hur folk reagerade om det uppstod "ett större problem."
Jag måste erkänna att jag glömde att man inte skulle dricka vattnet idag då jag borstade tänderna så om jag har diarré imorgon får jag väl skylla mig själv.

Ha ett bra veckoslut!
En kväll i Vasa spelade vi Monopol i fem timmar och jag vann! Det var jätte roligt och länge sedan jag hade spelat. Speciellt roligt förstås att ta hem vinsten efter en tuff kamp.

Den såg vi på bio, riktigt sevärd, 7/10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar