Emiliahelena's

Emiliahelena's

onsdag 31 januari 2018

Kuulumisia

Hej,

Det har hänt mycket under det nya året som jag har velat skriva om, men som ändå inte har blivit av. Jag jobbade en vecka i Borgå under förhandsröstningen. Det var en ganska kall vecka då vi satt i S-markets aula och det blåste kall luft hela tiden. Vi hade också långa dagar så hela den veckan gick till jobbet. Det var ändå intressant att se hur många som förhandsröstade och Borgå var den aktivaste kommunen i Nyland som förhandsröstade, jeij!

Efter det var det själva presidentvalet och jag blev mycket imponerad över Niinistös röstningsprocent. Jag hade gissat på en röstningsprocent på 53%, men att få närmare 63% röster i första presidentomgången var ett historiskt presidentval som bara Niinistö har lyckats med så här långt i Finland. Jag tyckte själv det var själv helt skönt att inte behöva sitta en till vecka i S-market och frysa.

Annat då? Jag och Mark har köpt vår första soffa. Det kanske inte låter som en så stor sak, men för oss kändes det som ett stort steg. Vi var och tittade på soffor hela dagen och avslutade ändå resan med att köpa en soffa från Ikea. Jag skulle ha velat stöda andra företag också men när Ikea vann på priset, bekvämligheten och leveranstiden så var det svårt att inte köpa därifrån. Vi har också målat några av  Marks gamla möbler för att få en fräschare look i lägenheten. Det är fantastiskt hur ny målfärg kan ge ett annorlunda utseende till en möbel!

Det här är min födelsedagsvecka och jag ska fira på veckoslutet med några vänner, familj och släkt. Det här är också min sista "fria vecka" för jag ska nämligen börja arbeta heltid i slutet av februari. Mera om det senare. Under den här veckan ska jag försöka göra så mycket skolarbete som möjligt för nästa vecka åker jag till Florida för att hälsa på min värdfamilj och där vill jag inte öppna en endaste bok.

Jag kan inte lova att jag kommer att börja uppdatera bloggen oftare. När jag börjar jobba kommer jag att ha mindre fritid. Men alltid nu och då kan ni komma och kolla bloggen! :)

Ha det bra tills nästa gång!

Jag tar så sällan bilder att jag sällan har några att sätta på bloggen. Kanske det är därför som jag har svårt att skriva inlägg för att jag inte har bilder. 
Den här bilden är på min syster Elin. Hon är i Sydamerika och backpackar. Jag tycker det är otroligt tufft att hon och hennes vän vågade åka dit. Jag tror den här bilden är tagen i Bolivien. 
Jag tycker den här bilden är otroligt fin, både som bakgrund men den har också livsglädje i sig. Så där glada borde alla människor få känna sig. 


1 kommentar:

  1. Behöver du ett brådskande lån för att starta företag, skuldlån? köpa en bil eller ett hus? Om ja, oroa dig inte mer, För vi erbjuder alla typer av lån till en låg och överkomlig ränta på 2,5% utan säkerhet och utan kreditkontroll. Kom tillbaka till oss om du behöver ett lån, vänligen maila mig nu via: (kw007042@gmail.com)

    SvaraRadera