Emiliahelena's

Emiliahelena's

onsdag 28 mars 2018

Riksdagen

Ni vet när man är yngre så tänker man ibland att "wow det där skulle vara tufft som äldre." När jag var i högstadiet besökte vi riksdagen med ungdomsfullmäktige. Där hade vi en ung kvinna som tog emot oss och visade runt i huset tills hon förde oss och hälsa på Mikaela Nylander. Den kvinnan var Mikaelas riksdagsassistent för några år sedan. Nu kan jag lyckligt säga att jag är den unga kvinnan idag!

För en månad sedan har jag börjat arbeta heltid som riksdagsassistent. Livet på riksdagen är mycket lärorikt och en bra arbetsplats. Jag har lärt mig så många nya saker. Till mina arbetsuppgifter hör administrativa uppgifter som att sköta kalender och mail, men också det politiska arbetet. Jag har t.ex. läst igenom regeringens preposition om den nya småbarnspedagogiklagen på 150s och fökortat ner det till fyra sidor. Jag märker hur mycket lättare det är för mig själv att bilda åsikter om saker när jag har gjort en grundlig utredning. Att göra utredningar tar tid, men jag tror att alla beslut på kommun- och riksnivå skulle vara bättre om alla beslutsfattare hade tid att läsa utredningar för att få ett större helhetsperspektiv.

För er som undrar har jag sagt upp min lägenhet i Åbo och studerar sakta vidare via nätkurser på min fritid. Jag har ännu studierätt i fyra år så månne jag inte blir magister en vacker dag.


Jag vill önska er alla en riktigt GLAD PÅSK! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar